Opened 7 years ago

Closed 7 years ago

Last modified 7 years ago

#2465 closed defect (invalid)

Statistics module crashes on startup on Debian6 due to KeyError: 'owner'

Reported by: marcin Owned by:
Priority: medium Milestone:
Component: statistics Version:
Keywords: Cc:
CVSS Scoring: Parent Tickets:
Sensitive: no Defect Severity: Medium
Sub-Project: DNS Feature Depending on Ticket:
Estimated Difficulty: 0 Add Hours to Ticket: 0
Total Hours: 0 Internal?: no

Description

I am running the following Debian6 system on VirtualBox? VM:

# uname -a
Linux marcin-debian 2.6.32-5-amd64 #1 SMP Sun Sep 23 10:07:46 UTC 2012 x86_64 GNU/Linux

# g++ --version
g++ (Debian 4.4.5-8) 4.4.5

# python3 --version
Python 3.2.2

During bind10 startup I get the following error message:

012-11-06 09:52:35.580 INFO  [b10-stats.stats] STATS_STARTING starting
Traceback (most recent call last):
  File "/usr/libexec/bind10-devel/b10-stats", line 503, in <module>
    stats.start()
  File "/usr/libexec/bind10-devel/b10-stats", line 166, in start
    args["owner"], **args["data"])
KeyError: 'owner'
2012-11-06 09:52:35.585 INFO  [b10-boss.boss] BIND10_PROCESS_ENDED process 7470 of b10-stats ended with status 256
Traceback (most recent call last):
  File "./bind10", line 1227, in <module>
    main()
  File "./bind10", line 1213, in main
    boss_of_bind.run(wakeup_pipe[0])
  File "./bind10", line 968, in run
    self.reap_children()
  File "./bind10", line 750, in reap_children
    if component.is_running() and self.runnable:
AttributeError: 'Component' object has no attribute 'is_running'

This error showed up some time ago in the review of http://bind10.isc.org/ticket/2137.

Subtickets

Change History (3)

comment:1 in reply to: ↑ description Changed 7 years ago by naokikambe

Hello,

Replying to marcin:

    File "/usr/libexec/bind10-devel/b10-stats", line 166, in start
     args["owner"], **args["data"])

I was sure to remove this code when merging #2136.

This error showed up some time ago in the review of http://bind10.isc.org/ticket/2137.

Yes, there was the issue in #2137. But after that I fixed it.

Is the issue still reproduced in the current master even after doing make clean && make && make install under src/bin/stats?
(That is, is the b10-stats file in the installed directory old?)

Regards,

comment:2 Changed 7 years ago by marcin

  • Resolution set to invalid
  • Status changed from new to closed

I am sorry. It seems that I had some trash on this system and this is why this issue showed up to me. Hence, I am closing this ticket.

comment:3 Changed 7 years ago by shane

  • Milestone New Tasks deleted
Note: See TracTickets for help on using tickets.